Acta Auriga begint werkzaamheden voor Duits windpark

De Acta Auriga is voorbereid op uitdagende zee- en weerscondities (foto: Acta Marine)

Het eerder dit jaar opgeleverde nieuwe walk-to-work schip Acta Auriga is op 9 mei begonnen met werkzaamheden voor het Duitse windpark Bard Offshore 1.

Vanuit Emden biedt het schip logistieke ondersteuning bij het onderhoud van het windpark van 400MW in de Duitse Bocht, zo’n 100 km uit de kust op de hoogte van het waddeneiland Borkum. Eigenaar Acta Marine heeft hiervoor een tweejarig onderhoudscontract gesloten met operator Ocean Breeze Energy. Volgens Acta Marine is het schip met zijn state-of-the-art gangway systeem en 3D kraan goed voorbereid op de uitdagende zee- en weerscondities in de Duitse Bocht.

De Acta Auriga beschikt over een cargo oppervlak van 1.000 m2 en ruimte voor 24 containers, een bewegingscompensatie gangway van SMST, een Knuckle Boom Kraan (eveneens van SMST) en accommodatie voor in totaal 120 mensen. De personeelsverblijven zijn van allerlei gemakken voorzien, waaronder een bibliotheek, een coffee corner, een game room, een sauna en een gym room. Bron: Maritiem Nederland

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *