David de Jager nieuwe directeur GROW

David de Jager

David de Jager is per 15 mei 2018 Ernst van Zuijlen opgevolgd als Directeur van het RD&D consortium GROW, “Growth through Research, development & demonstration in Offshore Wind”. Na ongeveer tien jaar een belangrijke rol gespeeld te hebben in de programmering van RD&D voor wind op zee (als Directeur van FLOW, TKI Wind op Zee, en GROW), gaat Ernst zich storten op product- en projectontwikkeling in hetzelfde veld.

David de Jager is afkomstig van Ecofys en heeft bijna 30 jaar ervaring in duurzame energie, met name op het snijvlak van technologie-ontwikkeling, beleid en financiering. De afgelopen tien jaar was hij daarnaast Operating Agent van het IEA-RETD, een internationaal onderzoeksprogramma onder het Internationale Energie Agentschap.

David de Jager: “Windenergie op zee is nog lang niet uitontwikkeld. Onderzoek blijft cruciaal om de kostprijs laag te houden en zelfs verder te verlagen. Want minder gunstige locaties, hogere rentestanden en hogere staalprijzen hebben een kostprijsverhogend effect. Ook de verdere integratie van windenergie in onze energie- en maatschappelijke systemen vraagt om nieuwe ideeën, concepten en technologieën. Ik ben enorm gedreven om de GROW partners te helpen bij het aanjagen van dit innovatieproces.”

GROW is een consortium van 19 leidende industriële- en onderzoekspartners, die samenwerken om de kostprijs van windenergie op zee verder te reduceren, en om de waarde voor de Nederlandse economie en samenleving te vergroten.

Het consortium werd officieel aangekondigd tijdens de WindDays in 2016 en zal ook op de WindDays 2018, op 13 & 14 juni, aanwezig zijn, stand nummer 60. Tijdens de sessie ‘Decommissioning, re-use parts of turbines, life time extension’ op donderdag 14 juni, van 11.30 tot 13:00, wordt 1 van de projecten van GROW belicht. Foto: GROW.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *