Eerste Drentse klant voor mini-windturbinebouwer

Voor het eerst heeft EAZ Wind uit Winschoten een mini-windturbine aan een afnemer in Drenthe verkocht. De eer valt te beurt aan een agrariër uit het plaatsje Fort, in de omgeving van Hoogeveen.

Tot nog toe verkocht EAZ Wind haar mini-windturbines vooral aan klanten uit de provincie Groningen. Deze week plaatst het Groningse bedrijf zijn eerste installatie in Drenthe, meldt RTV Drenthe. “We hebben hier een akkerbouwbedrijf met loonwerk. Een windmolen van vijftien meter valt in het landschap niet zo op, de omgeving heeft daar geen last van. De buurt heeft hier geen weerstand tegen,” zegt afnemer Geert Lindenhols tegen de omroep. Hij vindt de investering veel lager dan in een grote windturbine. “Het kan zeker wel uit, binnen zeven jaar hebben we het geld er wel uit. We willen onze eigen stroom kunnen opwekken. Onze kleine molen levert tussen de 25.000 en 30.000 kilowatt op. Daar kunnen acht huishoudens genoeg aan hebben.”

Please follow and like us:

  1 comment for “Eerste Drentse klant voor mini-windturbinebouwer

  1. 1 May 2017 at 18:58

    Is de inschatting 25000 kWh per jaar of hoe moet ik dat anders plaatsen. Wat is de wiek diameter. Dit om een beeld te krijgen over de opbrengst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *