Energiecoöperaties kopen Alkmaarse windturbine

Vier lokale energiecoöperaties hebben een windturbine in Alkmaar overgenomen. Zij stellen inwoners en bedrijven uit de regio in de gelegenheid in de turbine te participeren.

De energiecoöperaties CALorie, AlkmaarEnergie, Bergen Energie en Heiloo Energie hebben de aandelen overgenomen van de Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA). Dit is een samenwerkingsverband van zes gemeenten en een energiebedrijf dat tot doel heeft duurzame energieprojecten in de regio te stimuleren.

Participeren

Omwonenden en bedrijven uit de regio kunnen nu participeren in deze windturbine ‘Boekel’, een 2 megawatt-installatie van Enercon. Dit kan door het kopen van certificaten. De coöperaties houden de drempel laag. Het zou al mogelijk zijn om één certificaat af te nemen.

“Doordat inwoners kunnen deelnemen in windmolen Boekel worden zij actief betrokken bij de lokale verduurzaming en krijgen zij tevens een aantrekkelijk financieel rendement op hun investering”, licht AlkmaarEnergie-voorzitter Benny Duimel namens de coöperaties toe.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *