Finalisten Offshore Wind Innovation Award

De jury van de Offshore Wind Innovators Award 2017 heeft vandaag (28 november) de drie finalisten bekend gemaakt.

ECE Offshore, NextOcean en Jules Dock dingen mee naar de onderscheiding voor de meest aansprekende innovatie in wind op zee. Zowel de juryprijs als de publieksprijs worden op 6 december uitgereikt tijdens de Netherlands Offshore Wind Q-meeting die Siemens en Van Oord organiseren in Rotterdam. De Offshore Wind Innovation Award is een erkenning van de Nederlandse innovatiekracht binnen deze jonge en dynamische sector. De prijs is in het leven geroepen door de Offshore Wind Innovators community, die beoogt de zichtbaarheid van innovatieve ondernemers te vergroten.

Een jury van deskundigen heeft de inzendingen beoordeeld op de mate van innovatie, de sociale en economische impact en het ondernemerschap. De jury bestaat uit Bert Stuij (RVO Duurzaam & Klimaat subsidieprogramma’s), Ernst van Zuijlen (GROW) en Bart Blokhuis (PDENH).

De drie genomineerden zijn:
ECE Offshore: OASYS – akoestisch offshore systeem
OASYS Cable, is een kabel monitoring systeem dat op het kabellegschip bevestigd is. Het detecteert real-time de kabelgeometrie en kabelintegriteit. Bovendien kan de landingsplek van de kabel worden vergeleken met de geplande positie.
Next Ocean: Wave Predictor
Wave Predictor voorspelt wanneer en waar hoge golven voorkomen. Dit stelt offshore-operators in staat om een optimale periode te kiezen om werkzaamheden uit te voeren in plaats van te wachten op betere omstandigheden of te hopen op het beste.
Jules Dock: lichtgewicht composiet masten
Composiet masten voor de offshore windindustrie bieden een lichtgewicht oplossing voor grote en zware constructies. In een 10 MW windturbine is 240 ton staal niet meer nodig.
De drie finalisten presenteren hun innovatie tijdens de Q-meeting van de offshore windindustrie op 6 december bij Van Oord in Rotterdam. Zowel de jury als de zaal zullen de meest veelbelovende innovatie uitkiezen.

Als erkenning van hun nominatie, krijgen de drie finalisten de gelegenheid om als spreker op te treden tijdens het Offshore Seminar op 15 februari. De winnaar kan naast publiciteit rekenen op een eendaagse workshop en een mentorschap van een industriële partner die aansluit bij zijn behoefte. Offshore Wind Innovators is een initiatief van InnovatieLink, TKI Wind op Zee en NWEA.(Bron: InnovatieLink)

Please follow and like us:

  1 comment for “Finalisten Offshore Wind Innovation Award

  1. 29 November 2017 at 22:10

    Offshore Windmolens en Offshore Windturbines zijn twee totaal verschillende gebieden.
    Windside windturbines leveren al ruim 30 jaar betrouwbare energie op de meest extreme plaatsen ter wereld.
    De Windturbines op Antarctica verwerken regelmatig, zonder problemen, 70 m/s wind. (ruim 250Km/uur)
    Ook bij deze orkaankracht 4 blijven de windturbines gewoon hun energie leveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *