Fujifilm stapt over op windenergie

Producent van fotopapier en offsetplaten Fujifilm laat zijn fabriek in Tilburg volledig op windenergie draaien. Hiertoe heeft het bedrijf een overeenkomst met Eneco afgesloten.

Fujifilm

Voor zijn bedrijfsvoering heeft Fujifilm in totaal 100 gigawattuur aan elektriciteit nodig. Sinds 2011 zijn er op het terrein van Fujifilm al vijf Vestas V90-windturbines operationeel, met elk een vermogen van twee megawatt. Dit is goed voor eenvijfde van de behoefte van Fujifilm. Sinds begin dit jaar neemt de producent daarnaast ook nog stroom af van Eneco-windpark Anna Vosdijkpolder in Tholen. Begin deze maand werden hiervoor met terugwerkende kracht de handtekeningen onder het contract gezet.

Peter Struik, president-directeur van Fujifilm (links op de foto): “We zijn er erg trots op dat we samen met Eneco deze stap kunnen zetten. Duurzaamheid is van groot belang voor een gezonde toekomst van Fujifilm. Wij streven naar een goede balans tussen een duurzame bedrijfsvoering en de economische haalbaarheid hiervan. Samen met Eneco hebben we hier mooie oplossingen voor gevonden.”

Marc van der Linden, lid van de Raad van Bestuur van Eneco Groep: “Dit is een belangrijke volgende mijlpaal in onze jarenlange duurzame samenwerking met Fujifilm. Vanuit een sterke gedeelde visie: energie moet duurzaam en bij voorkeur zo lokaal mogelijk opgewekt worden. Niet toevallig vindt deze samenwerking plaats in Noord-Brabant, een provincie die zich steeds vaker en prominenter laat zien op het gebied van duurzame energie en -technologie.”

Please follow and like us: