Jan De Nul bouwt offshore windpark in Taiwan

Voor installatie van windturbines gebruikt Jan De Nul de ‘Vole au vent’, een van de grootste schepen in zijn soort

Jan De Nul exporteert zijn expertise in offshore windmolenparken voor het eerst buiten Europa. Samen met zijn Japanse partner Hitachi heeft de Belgische maritieme dienstverlener een omvangrijk contract verworven voor het ontwerp en de installatie van een offshore windmolenpark voor de Taiwanese Westkust.

In totaal zal het consortium 21 windturbines (van 5,2 MW) op zee installeren in opdracht van staatsbedrijf en energieleverancier Taiwan Power Company. Het contract heeft een waarde van ongeveer 700 miljoen euro, waarvan twee derde voor rekening van Jan De Nul en een derde voor Hitachi. Samen met het eerder dit jaar toegekende Formosa 1 Phase 2 project voor ontwikkelaar Swancor-Macquarie-Orsted en het baggercontract Linkou Port voor Taiwan Power Company heeft Jan De Nul voor meer dan 1 miljard euro aan contracten in het land.

Met het Changhua contract weet het bedrijf zijn positie in de bouw van offshore windmolenparken verder uit te bouwen. Jan De Nul heeft al een aardige referentielijst in Europa met verscheidene offshore windparken in België, Engeland, Zweden, Denemarken, Finland en Duitsland. Ook Azië, en in het bijzonder Taiwan, zet nu volop in op windenergie.

“Naast het Formosa 1 windpark is deze opdracht het tweede belangrijke contract voor Jan De Nul in Taiwan op korte tijd en gaan wij als eerste in Azië offshore windparken bouwen. Een pioniersrol die ons zeer goed op het lijf geschreven is”, zegt Peter De Pooter, Manager Offshore Renewables bij Jan De Nul Group.

Sinds 1999 in Taiwan
Sinds 1999 is Jan De Nul Group continu aan het werk in Taiwan. “Mede dankzij die continuïteit aan activiteiten kunnen wij hier vandaag samen met Hitachi Ltd. dit belangrijke offshore windcontract met TPC ondertekenen”, voegt Philippe Hutse, Director Offshore Division bij Jan De Nul, daaraan toe. (Bron: Maritiem Nederland)

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *