Sif Group ziet productie dalen door kapotte walsrol

Bij de vestiging van Sif op Maasvlakte 2 staan de monopiles in het gelid (foto: Sif Group)

Sif Group, producent van stalen funderingspijlers voor windmolens en de olie- en gassector, zag de productie in het eerste kwartaal van 2018 met 18 procent dalen ten opzichte van het vorige kwartaal. Volgens een ‘trading update’ van het bedrijf bleef de productie vooral achter door een defecte walsrol.

Daarnaast kampte Sif met problemen aan de motoren van de lasmachines. “Het kwam allemaal tegelijk. Daardoor misten we productie en viel het bedrijfsresultaat iets lager uit dan we hadden gehoopt. De machines zijn inmiddels gerepareerd en weer operationeel”, zegt financieel directeur Leon Verweij in het FD.

Met het oog op de groeiende orderportefeuille reserveert Sif in het tweede kwartaal tijd voor groot onderhoud. Vanaf juli verwacht het bedrijf weer een groei van de productie, in lijn met het begin van projecten voor de grote windparken Borssele III en IV in de Noordzee. “Voor de lange termijn zijn de vooruitzichten gunstig, zo niet gunstiger dan voorheen”, aldus Verweij. “België en het Verenigd Koninkrijk hebben nieuwe windenergieplannen aangekondigd bijvoorbeeld.”

Borssele III & IV
Vorige maand werd bekend dat Sif de order heeft ontvangen voor de levering van 77 monopiles voor offshore windpark Borssele III en IV. In totaal bevatten deze monopiles een gewicht van 77 kiloton aan staal. Het windpark wordt aangelegd door het consortium Blauwwind II bestaande uit Shell, Eneco, Mitsubishi en Van Oord. Vestas levert de 9,5 MW windturbines. Het windpark krijgt een totale capaciteit van 731,5 MW.

Sif levert de monopiles in de periode van juli tot december 2018. Het is de grootste order van het staalbedrijf, dat dit jaar voor in totaal 183 kiloton aan opdrachten in portefeuille heeft. Bron: Maritiem Nederland

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *