Statoil wil doorpakken met drijvende windturbines

Voor de kust van Schotland bouwt Statoil aan een windpark met drijvende windturbines. De Noorse oliemaatschappij verwacht hierna nog meer drijvende windturbines te plaatsen.

Het testpark bij Hywind heeft een vermogen van 30 megawatt en bestaat uit vijf 6 megawatt-turbines van Siemens Gamesa. Statoil beoogt hierna grotere windparken te bouwen. Eind dit jaar moet het klaar zijn. “Nu het opstarten van Hywind Scotland – ’s werelds eerste drijvende windpark – dichterbij komt, bekijken we de mogelijkheden om op te schalen naar een groter offshore windpark. Op basis van onze ervaringen met Hywind zullen wij onze volgende stappen nemen”, verklaart de woordvoerder van Statoil tegen de website Renews.biz. Het bedrijf zou ook van plan zijn drijvende windturbines bij boorplatforms te plaatsen, ter vervanging van op gas draaiende generatoren.

Please follow and like us:

  1 comment for “Statoil wil doorpakken met drijvende windturbines

  1. 21 August 2017 at 19:16

    Windside, de specialist in OffShore Windenergie.

    Ruim 30 jaar worden op de meest extreme plaatsen ter wereld Windside windturbines ingezet. Juist op deze plaatsen hebben ze zich als uiterst betrouwbaar bewezen.
    Op Antarctica verwerken de Windside windturbines regelmatig winden tot 70m/s, dat is ruim 250 Km/uur. In de Poolwinter worden ze ook bij -50 graden celcius automatisch gesmeerd. Op Weer- en Meetstations in Oceanen en zeeën verwerken ze probleemloos hoge golven van 15 meter en meer. Op Booreilanden en Platforms, overal ter wereld, zijn de Windside windturbines regelmatig te zien. Vooral bij de onbemande platforms waar probleemloze energie essentieel is. Betrouwbare energie met minimaal onderhoud.

    Windside windenergie voor het invullen van Uw Offshore Energie vraagstukken, inzet op schepen, maar ook voor de verzorging van duurzame Walstroom. De Windside windturbines zijn muisstil (0-5dB), vogel vriendelijk, trillingvrij, windrichting onafhankelijk, onderhoudsarm en getest tot 60m/s wind. Dus eigenlijk de ideale energie bron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *