TWD bouwt jacket lifting tool voor Van Oord

Van Oord gebruikt de jacket lifting tool voor de plaatsing van 102 jacketfunderingen (foto: TWD)

Temporary Works Design heeft een ‘lichtgewicht’ jacket lifting tool gebouwd voor Van Oord. De tool wordt ingezet bij het plaatsen van de jackets voor het windpark East Anglia One voor de kust van Suffolk.

TWD heeft een uitgebreid track record in het ontwerp van offshore lifting tools voor de offshore windindustrie. Met een hefvermogen van 1000 ton en een eigen gewicht van 25 ton valt de jacket lifting tool voor Van Oord in de lichtgewicht categorie. Omdat Van Oord de tool ook zal gebruiken voor toekomstige installatieprojecten, kan het ontwerp worden aangepast aan specifieke behoeften.

East Anglia One
Windpark East Anglia One krijgt 102 Siemens 7MW windturbines en levert een vermogen van in totaal 714 MW. Wanneer het windpark in 2020 operationeel is, zal het duurzame energie leveren aan 500.000 huishoudens.

Van Oord is verantwoordelijk voor de logistiek en het transport van alle jacketfunderingen en palen van de verschillende leveranciers naar de opslaghaven in Vlissingen. Van daaruit worden de funderingen getransporteerd en geïnstalleerd met een installatieschip. De uitvoering vindt plaats tussen half april en eind oktober 2018.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *