Van Beek nieuwe ceo TenneT

Manon van Beek volgt Mel Kroon op als ceo van TenneT; per 1 september is zij de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de hoogspanningsnetbeheerder.

Van Beek is momenteel algemeen directeur bij Accenture B.V. Nederland en was bij dit organisatieadviesbureau verantwoordelijk voor het portfolio van Nederlandse energie- en waterbedrijven. Volgens Pieter Verboom, voorzitter van de RvC van TenneT, heeft Van Beek ‘ruime ervaring met digitale technieken en innovatie, beide voor TenneT van strategisch belang. Wij hebben er alle vertrouwen in dat met haar bewezen leiderschapskwaliteiten TenneT een prominente rol zal blijven spelen in de energietransitie.’

Van Beek studeerde in 1996 af in Business Economics aan de Vrije Universiteit Amsterdam en trad in datzelfde jaar in dienst bij Accenture, waar ze binnen het bedrijf verder doorgroeide. Ook zit ze in de besturen van diverse stichtingen, waaronder die van Topvrouw van het Jaar, Kanker.nl en de Refugee Talent Hub.

Haar benoeming noemt Van Beek een voorrecht: ‘De overgang naar een duurzame maatschappij vraagt om innovatie en dialoog en ik lever heel graag mijn bijdrage aan deze maatschappelijke opgave op een cruciaal kantelpunt in de energietransitie. Ik beschouw het als een privilege dat ik dat mag doen vanuit het perspectief van TenneT dat onder leiding van Mel Kroon de afgelopen twee decennia een zeer betrouwbaar en veerkrachtig hoogspanningsnet in Nederland en Duitsland heeft gerealiseerd.’ (Beeld bron: TenneT)

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *